1000 TL ve üzeri alışverişlerinizde Kargo Bedava!

Blog

Türkiye'nin En İyi Taklacı Güvercinleri Ve Oyun Kuşları

Türkiye'nin En İyi Taklacı Güvercinleri Ve Oyun Kuşları 

Ankara Taklacı Güvercinler Yani Oyun Kuşları 2019 yılından İtibaren Oyun Kuşuna Büyük Yatırımlar ve Büyük Emekler Vererek Türkiye'nin en İyi Oyun Kuşlarına Sahibler ve oyun kuşu yarışmaları kupaları ankara da 20 den fazla dernekte yapılmakta her yıl kuşlar yarışmaya uçar ve 1ciye para ödüllü ve kupa verilir .
Ankara taklacı güvercini :




Ülkemizde yetiştirilen en küçük güvercin ırkı olarak bilinmektedir, Ankara taklacı güvercininin vücut, kafa ve kanatları fiziksel değerlerinden daha miniyondur.
Ankara güvercin renkleri kirli olmaktadır, bu kuşların renk çeşidi fazla ama çoğunlukla kirli renklerde nadiren canlı renklerde ise bulunmaktadır ve kahve rengi ve gümüş renklerine hiç rastlayamazsınız. Mavi renkleri koyu tonlarda ve sislidir.
Ankara taklacı güvercinlerinin arap ırkları açık renkte bulunmaktadır, ankara güvercinlerinin diğer özelliği ise performansı olmaktadır, ankara taklacısı diğer güvercin ırklarından daha çok takla atıyorlar ve taklaları arasında daha az zaman vardır ve daha sık takla atarlar.

Taklacı güvercin

Dünya üzerinde bulunan ve beslenen güvercinlerin kökleri tamamen anadolu güvercinlerine dayanmaktadır ve çok eski zamanlarda soydaşlarımız göç ederken bu güvercinleri kendileri ile avrupa ve orta asya’ya götürmüşler hatta rusya’da bulunan güvercin ırkları anadolu kökenli olmaktadır ve bu konu ile ilgili rus tarihçiler defalarca açıklamalarda bulunmuşlar.
Yıllar önce avrupa’ya seferler yapan atalarımız güvercinlerini de götürürdüler ve böylece avrupada türk güvercinlerine rastlamak mümkündür.


Anadolu güvercinlerinin takla yeteneği ve üstün güzelliklerinin yanı sıra geleneksel özelliklerinin korunması nedeni ile yetiştirilmektedir.
Elindeki kuşların aslını bilmek ve güvercinin damarına bakıb ve yetiştirmek günümüzün yaşam koşullarında bir sanattır ve son zamanlarda böyle güvercin yetiştiricilerine rastlamak ender bir ihtimaldir.

bir diğer makalemizde güvercinlerin hakkında ilginç bilgiler paylaşılmaktadır. makalemizde eski zamanlardan beri güvercinlerin insanların hayatında katkıları yazılmaktadır. ve okumanızı tavsiye ederiz.

Taklacı güvercin çeşitleri :

Taklacı güvercinler anadolu’da farklı çeşitlerde bulunmaktadır ve uzun yıllardır ülkemizde insanlar tarafından yetiştirilmektedir. Anadoluda bulunan en iyi taklacı güvercin ırklarını tanıtmak istiyoruz.
Mardin taklacı güvercini :


undefined
Mardın taklacı güvercinleri diğer güvercin ırklarına karşı daha büyük cüsseli olmaktadır, vücutlarının iri olması onları diğer ırklardan ayırmanız için yardımcı olacaktır. Mardin taklacı güvercinlerin saf ırklarında tepe ve gül bulunmamaktadır, lakin diğer ırklar ile karıştırılması sebebi ile tepeli ve güllü güvercinlerinde karşımıza çıkması mümkündür. Mardin taklacı güvercini göğüs kafesi şekli onlara ait diğer özellik olmaktadır. Mardin güvercini alçaktan uçmayı sever ve saatlerce havada uçabilir ve güzel uçuş stiline sahip olmaktadırlar, bu kuşlar siyah, beyaz, mavi ve dumanlı renklere sahiptir.


Diyarbakir taklacı güvercini :

Türkiyede güvercin başkenti bilinen Diyhttps://xn--gvercin-n2a.com.tr/arbekir ülkemizin tamamından fazla güvercin türüne sahiptir, diyarbekir taklacı güvercini toplu bacakları ve kısa boynu vardır ve güzel ve farklı renklerde bulunmaktadır, bu güvercinlerin paçaları uzun ve gülleri diğer ırklara karşı daha gelişmiş olmaktadır.
Diyarbekir güvercini ideal bir performansa sahip olmasada anadolunun saf güvercin ırklarından olmaktadır. Renkleri genelde kiremit kırmızısı ve portakaldan farklı sarı olmaktadır.
Urfa taklacı güvercini :


Urfa taklacı güvercini mardin ve diyarbakır taklacısından daha farklı bir görünüme sahip olmaktadır, urfa güvercinleri kanatları düşük olmaktadır ve kanatlarının uçları neredeyse yere sürülecek bir durumu vardır. Uçma yetenekleri mardin ve diyarbakır taklacıları gibidir, urfa güvercinlerinin başları köşeli gibi görünür ve alınları daha dolgun olmaktadır. Arap türlerinde göz çevresi tüysüz olmaktadır ve bu halk arasında belirgindir. Urfa taklacıların göğüsünde koyu kahve rengi ve mora benzer renk bulunmaktadır ve mardin taklacıları ile ile farkları budur. Mardin güvercinlerinin açık renklileri yetiştiriciler arasında sabuni ismi ile bilinir.
Urfa taklacı güvercinlerinin saf ırkları çok ender olmaktadır ve eğer bulunursa yüksek maddi değere sahip olmaktadır . maalesef diğer kuşlar ile kırışıklıkları için saf ve karışmamış urfa ırkı bulmak çok zordur.

Sivas taklacı güvercini :


Sivas taklacı güvercini farklı görünümü sayesinde kolayca belirlenebilir, bu güvercinlerin küçük başları ve ince gagaları olmaktadır ve ön tepeleri diğer özellikleri olmaktadır. Sivas taklacı güvercinleri siyah, beyaz, mavi, dumanlı ve kınalı renklerde bulunur.
Sivas güvercinlerine yetiştiriciler tarafında farklı isimler verilmiştir kınalı çilli olanlara miski, gümüş çilli olanlara çakmaklı, açık renkli olanlara ise sabuni denilir. Sivas taklacıları diğer ırklara göre daha az uçarlar, ve daha çok oyunları vardır, bu kuşlar uçuşlarında alaçaktandalarlar ve kuyruklarını yere sürerek takla atarak yükselirler. Sivas güvercinleri diğer ırklardan daha az yükselirler, ama sık takla atarlar. Güvercin ne kadar iyi olsa kuyruğunu yere sürme mesafesi çok olur.

Antalya taklacı güvercini :


Antalya taklacı güvercini zamanla diğer ırklar ile karıştığı için tamamen ortadan kaldırılmıştır, maalesef bu kuşların saf ırklarını bulmak mümkün değildir.
Antalya taklacı güvercini dar göğüse sahip olmaktadır ve diğerlerinden daha uzun bacaklara ve boyuna sahip olmaktadır. Antalya taklacısında bulunan diğer özellik kısa gagaları olmaktadır.
Bu kuşlar çeşitli ve canlı renklerde bulunmaktadırlar, ve en önemli özellikleri ön , arka çift tepeli olmalarıdır.
Antalya taklacı güvercini aynı urfa taklacısı gibidir ve kısa süre uçar, Ama yükselmeyi ve tek uçmayı sever ve oyunlarını yüksekte yapar.
Günümüzde antalya güvercinin saf ırkını bulmak mümkün değildir, ama bazı söylentiler sınır komşularımızda yani ırak ve suriye’de olduğundan yanadır, lakin bu söylentiler ne kadar doğrudur bilmiyoruz.
Malatya taklacı güvercini :


Malatya taklacı güvercinleri iki ırka ayrılırlar ve genelde paçaları büyük olmaktadır ve vücut boyutları 15 ila 20 Cm bulur.
Tekmeleyen : masa üzerinden yere inmeleri zordur ve hareket ederken merdiven çıkar gibi ayaklarını atarlar.
Sallanık : malatya taklacılarının diğer ırkı olmaktadır ve yere inmeleri zaman direkt olarak inmezler bu güvercinler inerken beşik gibi sallanarak yere inerler.
Uzun süre uçabilirler ve takla performansları iyi derecede olmaktadır

her güvercin ırkının kendine has özellikleri bulunmaktadır. ve her ırkın ise taraftarları bulunmaktadır. ama genel olarak herhangi bir güvercin beslerseniz besleyiniz, size verdikleri huzuru hissedeceksiniz.

bu kuşlar bu yüzden eski zamanlardan beri sulh simgesi olarak dünyada ünlü olmaktadırlar. bakımı ve beslenmesi kolay ve aynı zamanda iklim koşullarına uyum sağlayabilen kuşlar olmaktadırlar. ve bu yüzden bir çok kişi tarafından evcil kuşlar olarak beslenilmektedirler.

ayrıca güvercin yetiştirmek ve safkan ırkların üretimi, bir sanat olarak bilinmektedir. ve kaliteli ve pahalı güvercinler üretmek için bu işin ustası olmanız gerekmektedir. çünkü ev veya lük araba fiyatına satılan güvercinler vardır.

Taklacı güvercinler, kendine özgü özellikleriyle diğer güvercin türlerinden ayrılır. Adından da anlaşılacağı gibi, bu güvercinler uçuşları sırasında yüksekten düşer gibi görünerek takla atarlar. Taklacı güvercinler, eski İran ve Irak’ta yetiştirilmeye başlanmıştır ve günümüzde dünyanın birçok yerinde popüler bir hobi olarak görülmektedir.

Taklacı güvercinler, diğer güvercin türlerine kıyasla daha küçük bir boyuta sahiptir. Bununla birlikte, kısa ve geniş kanatları, yüksek hızlara ulaşmalarını ve yüksek manevra kabiliyeti sağlar. Taklacı güvercinler, uçuş sırasında yukarıya doğru yükselecekleri bir alan seçerler ve ardından yüksek hızda uçarak ani bir duruşla birlikte takla atarlar. Bu uçuşlar, taklacı güvercinin yeteneğini ve sahibinin eğitimini yansıtır.

Taklacı güvercinlerin yetiştirilmesi birçok disiplini içerir. Bunlar arasında doğru beslenme, uygun eğitim ve sağlık yönetimi yer alır. Taklacı güvercinler, yavruyken eğitilmeye başlanmalıdır. Eğitim süreci, güvercinin sakin bir ortamda rahat hissetmesini sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Güvercinin sırayla takla atması ve düşmemesi için kontrollü bir uçuş ortamı sağlanmalıdır. Taklacı güvercinler, zamanla daha iyi bir uçuş yeteneği geliştirirler.

Taklacı güvercinlerin yetiştirilmesi, birçok kişi için bir hobi olarak görülmektedir. Ancak, doğru eğitim ve bakım sağlanmadan taklacı güvercinlerin sağlığı tehlikeye atılabilir. Taklacı güvercinlerin bakımı, beslenmesi ve eğitimi konusunda bilgi sahibi olunması, bu güvercinlerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yetiştirilmesini sağlayacaktır.

En iyi oyun kuşu kimde

En iyi taklacı güvercin ırkı

Güvercin oyun Kuşu Fiyatları

Ankara taklacı güvercin

Taklacı Güvercin Fiyatları

Ankara Güvercini özellikleri

Taklacı Güvercin videoları

Oyun Kuşu

Tyson Baby Tab-atom Güvercin Anaç Ve Yavru Hapı Gaziantep şehrinden satın alındı. 1 saat önce   Onaylandı

İletişime Geç